Posted on Leave a comment

Jouw hond in topconditie

Ook een hond heeft te maken met conditieopbouw. Hierbij moet je dan ook rekening houden als je met je hond opeens een lange wandeling gaat maken, in plaats van de dagelijkse 10 minuten. 

Geleidelijk trainen is key 

Net zoals bij ons mensen, is het belangrijk om elke dag een beetje te trainen. Het is dan ook beter om het geleidelijk op te bouwen. Een hond die normaal 15 minuten mee rent met de fiets, zal moeite hebben met een rit van 30 minuten. 

Een warming up 

Het klinkt misschien in eerste instantie overbodig, maar dit is het niet. Er zijn verschillende manier om een warming up te doen. Het kan bijvoorbeeld door te beginnen met een vlot tempo te lopen. Daarna een paar stretch oefeningen zoals poot geven, draaien en buigen. Het is wel van belang dat ook de buitentemperatuur mee wordt genomen, met koud weer mag de warming up langer duren. 

Regelmaat

Er zijn veel factoren die bepalen of je vaker of langer kan gaan wandelen. Deze factoren zijn onder andere de tijd die je hebt, de ras van de hond en de weersomstandigheden. Een grote hond houdt het langer vol dan een kleine hond. Ook honden met een korte snuit kunnen geen lange wandelingen aan. Echter is het wel voor elke hond belangrijk om regelmatig te blijven lopen. Het is dan ook beter om vaker een korte wandeling te doen, dan een lange. Ontspanning is dan ook erg belangrijk, zeker als je conditie wil opbouwen. 

Voeding

Er kan ook rekening gehouden worden met de voeding van de hond. Het kan beter zijn om goed op te letten wat je je hond geeft. Denk hierbij aan de hoeveelheid brokken en snoepjes die je je hond voert. Daarnaast zijn er ook honden supplementen die als extra ondersteuning gegeven kunnen worden. Er zijn dan ook supplementen die zich focussen op honden spiermassa en uithoudingsvermogen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *