Posted on Leave a comment

Een gezonde leefstijl voor je hond

Voor je hond is het net zo belangrijk als voor jouzelf om een gezonde leefstijl aan te houden. Een vitale hond leeft waarschijnlijk langer, en die zal er ook nog van genieten om op latere leeftijd lekker te blijven wandelen en rondrennen. Daarnaast verminder je ook op jongere leeftijd de kans op ziektes en aandoeningen, als je hond gezond leeft. Ben je benieuwd hoe je jouw hond het best een gezonde levenstijl aan kan leren? Lees dan snel dit artikel verder.

Regelmatig naar buiten

Je hond moet zeker twee tot drie keer per dag naar buiten. Ook kleine honden hebben regelmatig een wandelingetje nodig. Laat dit er niet bij inschieten, want dit is heel belangrijk, ook voor het geluk van je hond. Het beste is om een van de wandelingen wat langer te maken, en er echt even lekker op uit te gaan. Je kan dan bijvoorbeeld lekker naar de bossen gaan of naar een andere plek in de natuur waar je hond even al zijn energie eruit kan gooien.

Een gezond dieet

Voeding is heel belangrijk voor de gezondheid van je hond. Honden hebben eiwitrijke voeding nodig. Door eiwitrijk voedsel krijgen zij veel energie en behouden ze sterke en gezonde spieren. Toch is een van de meest voorkomende allergieën bij honden een allergie voor dierlijk eiwit. Daarom heb je tegenwoordig ook hypoallergeen hondenvoer op de markt, zonder dierlijk eiwit. Het eiwit in deze brokken is gemaakt van insectenlarven, wat het voedsel 100% hypoallergeen maakt. Naast gezonde hondenbrokken is het belangrijk dat je je hond niet teveel snacks en snoepjes geeft. Af en toe een beloning is goed, maar laat het geen gewoonte worden, want je hond heeft deze extra voeding in principe helemaal niet nodig.

Aandacht!

Aandacht is heel belangrijk voor honden, vooral voor de mentale gezondheid. Als je je hond veel liefde en aandacht geeft zal je merken dat hij of zij hier gelukkiger van wordt. Je houdt er dan een gezellige en gezonde hond op na, met veel energie. Daarnaast heb je veel sneller in de gaten wanneer er wel iets met je hond aan de hand is als je je hond veel aandacht geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *